Forædling

SCHROLLs forædlingsafdeling blev etableret i 2007 med fokus på udvikling af nye spændende Hortensiasorter til det danske klima. Hvert år opsætter vi en lang række kryds, der resulterer i mere end 20.000 frø, der potentielt alle bliver nye Hortensiasorter.
Ud af de mange nye sorter udvælger vi kun en meget lille del, der går videre gennem et årelangt testforløb. Vi kunne med stor glæde, efter 6 års intens forædlingsarbejde, introducere de første nyheder i 2013, herunder den globalt prisbelønnet Hortensia Deep Purple. Den er siden blevet efterfulgt af flere nye og gennemstestede sorter, der ligger helt i top over andre sammenlignelige Hortensiasorter. 

Hydrangea Deep Purple

Målene med vores forædlingen er mange. Vi udvælger vores sorter efter mange forskellige parametre. Det æstetiske er naturligvis første og meget vigtige parameter, men efterfølgende udvælges sorterne ud fra en lang række øvrige egenskaber, der er vigtige for at få en succesfuld Hortensia - heriblandt plantesundhed, holdbarhed og hårdførhed. Sorterne testes samtidig for egenskaber, der er vigtige i forhold til en effektiv og moderne hortensiaproduktion, med alt hvad det indebærer i forhold til formering, drivning, pakning og transport.

Fordling

Der krydses hvert år i retning af nye egenskaber og derfor er det vores ambition også i fremtiden, at være markedsførende inden for nye spændende Hortensiasorter.

Alle vores sorter kan ses her